گفتنی است در ﺳﺎل ۹۲، ﺻﺎدرات ﺑﻪ ﻃﺮﻳﻖ ﺗﺠﺎرت چمدانی ﺣﺪود ۷۵ ﻫﺰار و ۶۷۶ ﻳﻮرو ﻣﻌﺎدل ۱۰۱ هزار و ۴۶۹ دﻻر ﺑﻮده اﺳﺖ ﻛﻪ ۰.۳۲ درﺻﺪ ارزش ﻛﻞ ﺻﺎدرات ﻛﺸﻮر در ﺳﺎل ۹۲ را ﺷﺎﻣﻞ ﺷﺪه اﺳﺖ که نشان از ﻛﺎﻫﺶ ۱۸.۳۸ درﺻـﺪی ﺗﺠﺎرت چمدانی در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ دارد.
ﭘﺲ از ﻓﺮوﭘﺎشی ﺷﻮروی ﺳﺎﺑﻖ در دﺳﺎﻣﺒﺮ ۱۹۹۱ ﺳﺎزﻣﺎنی ﺑﻴﻦالمللی ﻣﺘﺸﻜﻞ از ﻛﺸﻮرﻫﺎی اﺳﺘﻘﻼل ﻳﺎﻓﺘﻪ اﺗﺤﺎد ﺟﻤﺎﻫﻴﺮ ﺷﻮروی ﺳﺎﺑﻖ شامل روﺳﻴﻪ، ﺑﻼروس و اوﻛﺮاﻳﻦ ﺗﺄﺳـﻴﺲ ﺷﺪ که این سازمان به صورت مختصر CIS نامیده شد.
ﻛﻤﺘﺮ از دو ﻫﻔﺘﻪ ﺑﻌﺪ، ﻧﻪ ﺟﻤﻬﻮری ﺗـﺎزه اسﻘﻼل ﻳﺎﻓﺘﻪ دﻳﮕﺮ ﺷﻮروی سابق (آذرﺑﺎﻳﺠﺎن، ﻗﺰاﻗﺴﺘﺎن، ﻗﺮﻗﻴﺰﺳﺘﺎن، ارﻣﻨﺴﺘﺎن، ﻣﻮﻟﺪاوی، ﺗﺎﺟﻴﻜﺴﺘﺎن، ازﺑﻜﺴﺘﺎن، ﮔﺮﺟﺴﺘﺎن و ﺗﺮﻛﻤﻨﺴﺘﺎن) نیز به این سازمان پیوستند.
ایران نیز ﻣﺒﺎدﻻت ﺗﺠﺎری ﺑﺎ ﻛﺸﻮرﻫﺎی ﻋﻀﻮ CIS دارد که علاوه بر آن ﺗﺠﺎرت ﻣﺤﺪود و ﻛﻮﭼﻚ دﻳﮕﺮی ﻧﻴﺰ در ﮔﻤﺮﻛﺎت ﻣﺮزی ﻣﺴﺘﻘﺮ در ﺷﻤﺎل، ﺷﻤﺎل ﺷﺮق و ﺷﻤﺎل ﻏﺮب ﻛﺸﻮر از ﻃﺮﻳﻖ ﻣﺮزﻧﺸﻴﻨﺎن اﻳﻦ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺑﺎ ﻣﺮزﻧﺸﻴﻨﺎن ﺳﺎﻛﻦ این ﻛﺸﻮرﻫﺎ ﺻﻮرت میﮔﻴﺮد ﻛﻪ ﻣﺤﺪود ﺑﻪ اﻗﻼم کالایی خاصی ﺑﻮده که ﺑﻪ آن «ﺗﺠﺎرت چمدانی» گفته میشود؛ هر چند که این نوع تجارت ﺳﻬﻢ اندکی از ارزش ﻛﻞ ﺻﺎدرات ﻛﺸـﻮر را ﺑﻪ ﺧﻮد اﺧﺘﺼﺎص میدهد.
آمارهای منتشر شده از سوی گمرک نشان میدهد که طی ﺳﺎل ۱۳۹۳ ﺣﺪود ۶۵ ﻫﺰار و ۴۲۶ ﻳﻮرو ﻣﻌﺎدل ۸۲ هزار و ۸۱۵ دﻻر روزانه از ﻃﺮﻳﻖ ﺗﺠﺎرت چمدانی از ﮔﻤﺮﻛﺎت ﻣﺮزی ﺑﻪ ﻛﺸـﻮرﻫﺎی CIS ارﺳﺎل ﺷﺪه اﺳﺖ که متوسط روزانه آن ۲۲۶ ﻫﺰار دﻻر است؛ این در حالی است که اﻳﻦ رﻗﻢ ﺗﻨﻬﺎ در ﺣﺪود ۰.۲۳ درﺻﺪ از ارزش ﻛـﻞ ﺻﺎدرات ﻛﺸـﻮر را ﺗشکیل میدﻫﺪ.
گفتنی است در ﺳﺎل ۹۲، ﺻﺎدرات ﺑﻪ ﻃﺮﻳﻖ ﺗﺠﺎرت چمدانی ﺣﺪود ۷۵ ﻫﺰار و ۶۷۶ ﻳﻮرو ﻣﻌﺎدل ۱۰۱ هزار و ۴۶۹ دﻻر ﺑﻮده اﺳﺖ ﻛﻪ ۰.۳۲ درﺻﺪ ارزش ﻛﻞ ﺻﺎدرات ﻛﺸﻮر در ﺳﺎل ۹۲ را ﺷﺎﻣﻞ ﺷﺪه اﺳﺖ که نشان از ﻛﺎﻫﺶ ۱۸.۳۸ درﺻـﺪی ﺗﺠﺎرت چمدانی در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ دارد.
در سال ۹۳، ﮔﻤﺮك آﺳﺘﺎرا ﺑﺎ اﺧﺘﺼﺎص ۲۵ ﻫﺰار و ۳۶۸ دﻻر ( ۳۰.۶۳ درﺻﺪ) در رتبه نخست، ﮔﻤﺮك ﺑﻴﻠﻪﺳﻮار ﺑﺎ اﺧﺘﺼﺎص ۱۲ ﻫﺰار و ۳۰۶ دﻻر (۱۴.۸۶ درﺻﺪ) در رﺗﺒﻪ دوم و ﮔﻤﺮك ﺑﺎﺟﮕﻴﺮان ﺑﺎ اﺧﺘﺼﺎص ۱۲ ﻫﺰار و ۲۲۴ دﻻر (۱۴.۷۶ درﺻﺪ) در رﺗﺒﻪ ﺳﻮم قرار دارند.
این در حالی است که در مدت مشابه قبل، ﮔﻤﺮك ﺑﺎﺟﮕﻴﺮان ﺑﺎ اﺧﺘﺼﺎص ۴۴ ﻫـﺰار ۰۴۷ دﻻر (۴۳.۴۱ درصد) در رﺗﺒﻪ نخست اول، ﮔﻤﺮك آﺳﺘﺎرا ﺑﺎ اﺧﺘﺼﺎص ۱۸ ﻫﺰار و ۸۰۰ دﻻر ( ۱۸.۵۳ درﺻﺪ) در رﺗﺒﻪ دوم و ﮔﻤـﺮك ﺑﻴﻠﻪﺳﻮار ﺑﺎ اﺧﺘﺼﺎص ۷ ﻫﺰار ۳۹۵ دﻻر (۷.۲۹ درﺻﺪ) در رﺗﺒﻪ ﺳﻮم قرار داشتند.
آمارهای منتشر شده نشان میدهد در سال ۹۳، ﺻﺎدرات ﺗﺠﺎرت چمدانی از ﻟﺤﺎظ ارزش از ﮔﻤﺮك ﻣﻨﻄﻘﻪ آزاد ﺑﻨﺪراﻧﺰلی ۸۹.۵۵ درﺻﺪ، ﮔﻤﺮك ﭘﻠﺪﺷﺖ ۸۰.۳۱ درﺻﺪ، ﮔﻤﺮك ﺑﺎﺟﮕﻴﺮان ۷۲.۲۵ درﺻﺪ، ﮔﻤﺮك اﻳﻨﭽﻪﺑﺮون ۲۱.۵۸ درﺻﺪ و ﮔﻤﺮك ﺳﺮﺧﺲ ۱۰.۲ درﺻﺪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺪت ﻣﺸﺎﺑﻪ ﺳﺎل ۹۲ ﻛﺎﻫﺶ داشته اﺳﺖ.
گفتنی است در سال ۹۳، ﮔﻤﺮك ﺑﻴﻠﻪﺳﻮار ۳۲.۸۲ درصد، ﮔﻤﺮك ﻟﻄﻒآﺑﺎد ۳۳.۱۳ درصد، ﮔﻤﺮك ﺳﺮو ۳۴.۹۳ درصد، ﮔﻤﺮك آﺳﺘﺎرا ۳۹.۶۱ درصد، ﮔﻤﺮك ﺟﻠﻔﺎ ۵۷.۲۹ درصد و ﮔﻤﺮك ﻧﻮردوز ۶۶.۴۳ درصد نسبت به سال ۹۲ از لحاظ ارزش افزایش داشته است.
:: موضوعات مرتبط:
اقتصادی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 991
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0